Преди дни свирепата буря в Ботевградско рани тежко щъркел и

...
 Преди дни свирепата буря в Ботевградско рани тежко щъркел и
Коментари Харесай

След бедствието в Ботевградско: Учителка и дъщеря ѝ спасяват ранени птици

 

Преди дни свирепата стихия в Ботевградско рани тежко щъркел и остави без заслон дребни лястовички. Лекар и положителни хора се погрижиха за птиците до отвеждането им в избавителен център. Сред тях са учителка и нейната щерка, които в този момент поставят грижи за лястовичките.

„ Имаше лед с размера на яйце “, сподели за bTV кметът на Нова Загора

Идеята за спасяването на оживели, само че безпомощни дребни птички, останали без дом след градушката в село Трудовец, дава шестгодишната Ани.

 „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив? 3 мин. „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив?  Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици 1 мин. Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици  Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим? 4 мин. Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим?  Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната 3 мин. Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната  „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода? 5 мин. „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода?  „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив? 3 мин. „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив?  Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици 1 мин. Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици  Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим? 4 мин. Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим?  Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната 3 мин. Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната  „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода? 5 мин. „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода?

Снимка: bTV

 

„ Трябва да спасим лястовичките, другояче те ще умрат “, безапелационна е Ани Петкова.

„ Изсушихме ги и ги оставихме на мира, тъй като бяха в действителност доста шокирани и се тресяха. По-голямата част от гнездата са паднали и имаше безусловно ледени парчета върху тях “, споделя Десислава Колчакова.

В момента майка и щерка се грижат за пет дребни, които след първичния потрес са добре. На втория ден стартират да се хранят и да се успокояват. Малката Ани храни птиците благодарение на дребна пинцета. 

Снимка: bTV

Майката и дъщерята приютили за малко и щъркела, ударен от мразовит пай в главата по време на бурята предходната седмица, до момента в който бранел своите дребни с тялото си. В момента птиците са в избавителен център.

Снимка: bTV

„ След бурята той преседя единствено у дома, с цел да се успокои. Предполагаме, че ще си остане кьорав. Дано да се възвърне и да се върне “, изяснява Десислава Колчакова.

Снимка: bTV

А преди месец Десислава и дъщеричката ѝ поемат грижите и за различен щъркел, който е бил прострелян под крилото. Той престоява един месеца вкъщи им, след което се възвръща и отлита.

Снимка: bTV

 

Според Десислава оцелелите след бурята лястовичета могат да научат хората на доста неща, едно от които е да живеят дружно и да се поддържат, макар че са от разнообразни гнезда.

Снимка: bTV

Продължи да четеш  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР